Calligraphen – för alla festliga tillfällen!

Kul att du gillar fest lika mycket som vi gör! – Vi är Skandinaviens ledande e-handel för produkter till livets alla högtider. Hos oss på Calligraphen hittar du allt du behöver för att skapa det magiska bröllopet, festen, kalaset, dopet/namngivningen eller baby showern. Vi har allt från det personliga inbjudningskortet till de matchande dekorationerna och tillbehören, de flesta med eget tryck och design.

Calligraphen grundades 1989 i Munkfors, Värmland, Sverige där vi fortfarande har vårt huvudkontor, lager och tryckeri. Sedan många år tillbaka har vi verksamhet och lokala kontor med kundservice och prepress i Sverige, Finland och Danmark, försäljning i Norge samt ett marknadskontor i Stockholm. Tillsammans med våra leverantörer runt om i världen kan vi erbjuda de senaste produkterna inom bröllop och fest på marknaden. Mycket av det du ser i shopen är vår egen design och våra duktiga grafiska designers hjälper dig gärna med utformningen av dina personifierade produkter och trycksaker.

I vårt tryckeri arbetar vi med olika typer av tryck. Bland annat har vi ett antal Heidelberg tryckpressar med vilka vi trycker på servetter och kort med den exklusiva tryckformen letterpress. Detta är ett riktigt hantverk som vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda. Vi har naturligtvis också modernare form av tryck med digitalpress. Vår specialitet är små upplagor till bra priser. En stor del av vår omsättning kommer också från julkort till företag där vi samarbetar med ett antal välgörenhetsorganisationer i varje land.

Calligraphens namn kommer från den kalligraferingsmaskin som grundarna Anders & Bert investerade i. Den används fortfarande varje år inför Nobelfesten till vilken vi textar alla glaskort. Ett fantastiskt hedersuppdrag tycker vi. 1992 blev vi utsedda till Kunglig Hovleverantör och 2010 fick vi det prestigefyllda uppdraget att trycka alla kort till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels bröllop.

Idag ägs och drivs företaget av Brover AB.

Vi är stolta över våra många nöjda kunder sedan drygt 30 år tillbaka. Vi har snabba leveranser och alltid 14 dagars full returrätt på alla produkter. Välkommen till Calligraphen!